ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ: Ενισχύουμε το επιχειρείν, δίνουμε προοπτική στην οικονομία

Δυναμικά παρούσα δίπλα σε υφιστάμενους και νέους επιχειρηματικούς πελάτες της δηλώνει η Τράπεζα Κύπρου, έτοιμη να τους στηρίξει στην ανάπτυξη και στην υλοποίηση των σχεδιασμών τους. Θέτοντας στη διάθεσή τους την πιο άρτια, υψηλής κατάρτισης, έμπειρη ομάδα Εταιρικής Τραπεζικής στην Κύπρο, είναι έτοιμη να συμβάλει εποικοδομητικά και καταλυτικά τόσο στην ικανοποίηση των αναγκών των επιχειρήσεων, όσο και στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν. 

«Έχοντας να διαχειριστούν την αυξημένη αβεβαιότητα, που δημιουργούν οι συχνές μεταβολές των συνθηκών στο οικονομικό περιβάλλον, οι επιχειρήσεις επιζητούν από τους συνεργάτες τους στενή, ειλικρινή και αξιόπιστη συνεργασία, η οποία να εδράζεται στην εμπιστοσύνη. Εμείς είμαστε στη διάθεση των πελατών μας, πάντοτε έτοιμοι να συζητήσουμε μαζί τους για να τους βοηθήσουμε να υλοποιήσουν τους αναπτυξιακούς τους σχεδιασμούς.

Βρισκόμαστε πάντοτε δίπλα τους για να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα και να διακρίνουμε τις ευκαιρίες που αναφύονται, φωτίζοντας, αν θέλετε, τον δρόμο της προοπτικής. Στην Τράπεζα Κύπρου πιστεύουμε ακράδαντα, άλλωστε, ότι η δική μας επιτυχία περνά μέσα από το success story των πελατών μας», αναφέρει ο Ξένιος Κονομής, Διευθυντής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων της Τράπεζας.

Νέα δάνεια πέραν του €1 δισ. το 2023

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος που διαδραματίζει η Τράπεζα Κύπρου στην εταιρική τραπεζική στην Κύπρο αποτυπώνεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο στα στατιστικά δεδομένα. Αναγνωρίζοντας τον κομβικό της ρόλο στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας συνεχίζει να χρηματοδοτεί επενδύσεις σε όλους τους βασικούς πυλώνες, όπως είναι αυτοί του τουρισμού, του εμπορίου, των ακινήτων και των κατασκευών, της βιομηχανίας, καθώς επίσης και στους αναπτυσσόμενους τομείς της ενέργειας, με έμφαση στις ανανεώσιμες και πράσινες δράσεις, της τεχνολογίας, της υγείας και της εκπαίδευσης.

Από τον νέο δανεισμό που παραχώρησε η τράπεζα κατά τη διάρκεια του 2023, η μερίδα του λέοντος ανήκει στις επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, τα εταιρικά δάνεια ανήλθαν στα €836 εκατ. για τις εταιρείες του Τομέα Μεγάλων Επιχειρήσεων και €213 εκατ. για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. Απόδειξη της σχέσης εμπιστοσύνης των επιχειρήσεων με την Τράπεζα Κύπρου είναι και οι καταθέσεις  των €3 δισ., που διατηρούν εκατοντάδες εταιρείες από Κύπρο και εξωτερικό.

Τα στελέχη του κλάδου της Εταιρικής Τραπεζικής, βρίσκονται στη διάθεση των επιχειρηματικών πελατών της Τράπεζας Κύπρου παρέχοντάς τους συμβουλευτικές υπηρεσίες προκειμένου να τους βοηθήσουν να ανταπεξέλθουν σε τυχόν δυσκολίες και να συνεχίζουν απερίσπαστοι και με αισιοδοξία την υλοποίηση του αναπτυξιακού τους πλάνου. «Οι εξατομικευμένες λύσεις, που προσφέρουμε στους εταιρικούς μας πελάτες είναι εξόχως σημαντικές και αποτελούν το συγκριτικό μας πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών μας. Δίδουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην αξιολόγηση κάθε επιχειρηματικού πλάνου για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε μια ολοκληρωμένη, ξεκάθαρη εικόνα για τα δυνατά και τα αδύνατά του σημεία. Η επιτυχία των ανθρώπων, που στελεχώνουν την ομάδα της Εταιρικής Τραπεζικής έγκειται ακριβώς στο γεγονός ότι συνδυάζει άριστα την γνώση και τις εμπειρίες της με τις τεχνολογίες αιχμής της τράπεζας. Έτσι καταφέρνουμε να προτείνουμε στους πελάτες μας ευέλικτες λύσεις, προσαρμοσμένες στις ανάγκες του τομέα δραστηριοποίησής τους», εξηγεί ο επικεφαλής της διεύθυνσης.

Στο επίκεντρο η βιωσιμότητα

Η Τράπεζα Κύπρου ως ο μεγαλύτερος χρηματοπιστωτικός οργανισμός της χώρας δεν θα μπορούσε να απέχει από τις προσπάθειες για στροφή προς τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την εφαρμογή των κριτηρίων ESG (Environmental, Social, Governance).

Στόχος της τράπεζας είναι να καθοδηγήσει τους πελάτες της στη μετάβαση σ’ ένα βιώσιμο μέλλον μέσω της παροχής προϊόντων και λύσεων που προάγουν τη βιωσιμότητα. Σύμφωνα με τον κ. Κονομή, «δίνουμε μεγάλη προσοχή στις πρακτικές που χρησιμοποιούν οι πελάτες μας καθώς θα πρέπει να διέπονται από τις αρχές της βέλτιστης εταιρικής διακυβέρνησης, να είναι φιλικές προς το περιβάλλον και να ενισχύουν την κοινωνία. Είμαστε σαφείς ότι για εμάς είναι πρωταρχικής σημασίας η ενσωμάτωση των αρχών της βιωσιμότητας στους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς των πελατών μας».

Το Α και το Ω η εμπιστοσύνη

Η εμπιστοσύνη είναι κεφαλαιώδους σημασίας και το πλέον σημαντικό συστατικό στοιχείο για την οικοδόμηση των σχέσεων της Τράπεζας Κύπρου με τους πελάτες της. Η διαχρονική και μακρόχρονη τριβή της Τράπεζας με το κυπριακό επιχειρείν και η επιτυχής αντιμετώπιση πολλών και διαφορετικών μορφών κρίσεων εγγυάται μια αμοιβαία επωφελή συνεργασία με γνώμονα την ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία.

Η Τράπεζα Κύπρου δεν είναι ένας απρόσωπος οργανισμός. Αντίθετα, βρίσκεται δίπλα στους βιώσιμούς της πελάτες, στηρίζει έμπρακτα τις αποφάσεις και τους σχεδιασμούς τους και συμβάλλει καταλυτικά στην αναπτυξιακή πορεία της κυπριακής οικονομίας. Η Τράπεζα Κύπρου επενδύει στην επιτυχία των επιχειρηματικών της πελατών και λειτουργεί ως συνεργάτης και σύμβουλός τους.

Κάθε επιχείρηση/πελάτης, εξυπηρετείται από ένα Λειτουργό Σχέσεων (Corporate Relationship Officer) ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις όποιες εταιρικές ανάγκες προκύπτουν με σκοπό την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση. Προσφέρεται ένα πλήρες φάσμα τραπεζικών και επενδυτικών υπηρεσιών το οποίο προσαρμόζεται στα «θέλω» του κάθε πελάτη ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες του επιχειρηματικού του πλάνου.

Αυτή η εξατομικευμένη προσέγγιση «παράγει» ολοκληρωμένες λύσεις. Η βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών της τράπεζας καθίσταται εφικτή μέσω ενός δικτύου επτά Corporate Banking Centres, (τέσσερα στη Λευκωσία, δύο στη Λεμεσό και ένα σε Λάρνακα/Αμμόχωστο), ενώ η Υπηρεσία Factors παρέχει χρηματοοικονομικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες στον τομέα του factoring, ενώ επίσης λειτουργούν και εννέα Μονάδες Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Πρωτοπόροι στην ψηφιακή εποχή

Η πορεία του επιχειρείν προς την επιτυχία περνά δια μέσου της τεχνολογικής εξέλιξης. Έχοντας ανιχνεύσει εγκαίρως αυτή την πραγματικότητα, η Τράπεζα Κύπρου βρίσκεται σήμερα σε θέση οδηγού στις τεχνολογικές λύσεις που προσφέρει στο σύνολο των πελατών της. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός υλοποιείται με επιτυχία και η αλλαγή έχει ουσιαστικό θετικό αντίκτυπο στην εξυπηρέτηση των πελατών της προσδίδοντάς της άλλο ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της.

Οι επιχειρηματικές πράξεις έχουν απλοποιηθεί και θα συνεχίσουν να απλοποιούνται εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο και χρήμα για τη διεκπεραίωσή τους. Η Τράπεζα Κύπρου πρωτοπορεί στην ψηφιακή τραπεζική παρέχοντας, στους επιχειρηματίες πελάτες της, τη δυνατότητα να παρακολουθούν διαδικτυακά τους λογαριασμούς και τις συναλλαγές τους, να πραγματοποιούν λήψη συναλλαγών μετά από αίτημα, να μεταφέρουν χρήματα και να αποκτούν πρόσβαση σε καταστάσεις λογαριασμών όποτε κι αν το ζητήσουν. Παράλληλα, έχουν στη διάθεσή τους λύσεις όπως το 1bank, Β2Β APIs, remote cash machines και BOC wallet για αυτοματοποίηση των επιχειρησιακών διαδικασιών και ενίσχυση του ελέγχου στις χρηματικές συναλλαγές.

Πηγή: philenews.com

Τελευταία

Η CNP ανακοίνωσε τις διαπραγματεύσεις με Ελληνική

Η CNP Cyprus, ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι η...

Δεκαέξι πλοία μας άδειασαν τα απόβλητά τους – Πρόστιμο σε 16 ιδιοκτήτες

Πρόστιμο σε ιδιοκτήτες 16 πλοίων επεβλήθη τα τελευταία 10...

To WE Hotels στις 10 πιο δημοφιλείς πλατφόρμες κρατήσεων ξενοδοχείων

Ανάμεσα στις 10 πιο ανταγωνιστικές πλατφόρμες κρατήσεων ξενοδοχείων παγκοσμίως συγκαταλέγεται...

Cyprus Diaspora Forum (photos)

The Cyprus Diaspora Forum, founded by Paul Lambis, took...
spot_img

Don't miss out

Δεκαέξι πλοία μας άδειασαν τα απόβλητά τους – Πρόστιμο σε 16 ιδιοκτήτες

Πρόστιμο σε ιδιοκτήτες 16 πλοίων επεβλήθη τα τελευταία 10...

To WE Hotels στις 10 πιο δημοφιλείς πλατφόρμες κρατήσεων ξενοδοχείων

Ανάμεσα στις 10 πιο ανταγωνιστικές πλατφόρμες κρατήσεων ξενοδοχείων παγκοσμίως συγκαταλέγεται...

Cyprus Diaspora Forum (photos)

The Cyprus Diaspora Forum, founded by Paul Lambis, took...

Η CNP ανακοίνωσε τις διαπραγματεύσεις με Ελληνική

Η CNP Cyprus, ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι η μητρική της εταιρεία CNP Assurances, έχει ξεκινήσει αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την πώληση της CNP Cyprus...

Δεκαέξι πλοία μας άδειασαν τα απόβλητά τους – Πρόστιμο σε 16 ιδιοκτήτες

Πρόστιμο σε ιδιοκτήτες 16 πλοίων επεβλήθη τα τελευταία 10 χρόνια σχετικά με ρύπανση που προκλήθηκε από πετρελαιοειδή, από την παράνομη απόρριψη λυμάτων, από παράνομους...

To WE Hotels στις 10 πιο δημοφιλείς πλατφόρμες κρατήσεων ξενοδοχείων

Ανάμεσα στις 10 πιο ανταγωνιστικές πλατφόρμες κρατήσεων ξενοδοχείων παγκοσμίως συγκαταλέγεται το WE HOTELS σύμφωνα με τελευταία έρευνα ταξιδιωτών.  Το WE HOTELS έγινε σε πολύ σύντομο χρονικό...
spot_img