Forbes: Στην κορυφή της λίστας η Οσάκα – Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένες αθλήτριες

Στην κορυφή της λίστας του Forbes με τις πιο ακριβοπληρωμένες αθλήτριες για το 2022, βρίσκεται για ακόμη μια χρονιά η Ναόμι Οσάκα, έχοντας πίσω της τη Σιρίνα Ουίλιαμς. Όμως μια ομάδα ανερχόμενων «αστέρων» μειώνει τη διαφορά που τις χωρίζει με τις δύο κορυφαίες τενίστριες. Οκτώ γυναίκες κερδίζουν τουλάχιστον 10 εκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά.

Όταν η Σιρίνα Ουίλιαμς ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι ήταν έτοιμη να «κρεμάσει» τη ρακέτα της μετά από 27 χρόνια στο επαγγελματικό τένις, είχε «χτίσει» μια περιουσία που υπολογίζεται στα 260 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό την έκανε μία από τις μόνο δύο αθλήτριες, μαζί με την παλιά αντίπαλό της, Μαρία Σαράποβα, στη λίστα με τις πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες της Αμερικής.

«Η Ουίλιαμς ξεχωρίζει με πολλούς τρόπους, όχι μόνο με τους 23 τίτλους σε Grand Slam, αλλά και με τα χρηματικά έπαθλα στην διάρκεια της καριέρας της, ύψους 94,8 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό υπερδιπλάσιο από την επόμενη καλύτερη του WTA Tour. Με συνολικά κέρδη σταδιοδρομίας 450 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων και άλλων επιχειρηματικών προσπαθειών, είναι έτη φωτός μπροστά από οποιαδήποτε άλλη αθλήτρια» αναφέρει το Forbes και προσθέτει: «Τα καλά νέα, ωστόσο, είναι ότι άνοιξε το δρόμο για άλλες αθλήτριες να αρχίσουν να κερδίζουν περισσότερα χρήματα. Η σταρ του τένις, Ναόμι Οσάκα, έγινε μία από τις δύο γυναίκες στη λίστα με τις 50 πιο ακριβοπληρωμένες αθλήτριες στον κόσμο και στην πραγματικότητα την ξεπέρασε σε ετήσια κέρδη από το 2020. Τώρα έρχεται μια νέα ομάδα εμπορεύσιμων αστέρων νέας ηλικίας και ήδη κερδίζει εκατομμύρια. Στην πραγματικότητα, οκτώ από τις αθλήτριες με τις μεγαλύτερες εισπράξεις του 2022 κέρδισαν τουλάχιστον 10 εκατομμύρια δολάρια, νούμερο διπλάσιο από τον αριθμό τους πριν από ένα χρόνο, ενώ είναι η πρώτη φορά που περισσότερες από επτά γυναίκες πέτυχαν αυτό το ορόσημο από τότε που το Forbes παρουσίασε την κατάταξη το 2008. Μεταξύ των γυναικών με αυτά τα κέρδη φέτος υπάρχουν τέσσερις νέες στη λίστα: η σκιέρ Εϊλίν Γκου και οι τενίστριες Έμα Ραντουκάνου, Ίγκα Σβιάτεκ και Κοκό Γκοφ».

194 εκατομμύρια δολάρια τo 2022 για το top 10

Συνολικά, οι 25 πιο ακριβοπληρωμένες αθλήτριες στον κόσμο κέρδισαν το 2022 περίπου 285 εκατομμύρια δολάρια προ φόρων και αμοιβών μάνατζερ, με την πρώτη δεκάδα να συγκεντρώνει 194 εκατομμύρια δολάρια από αυτό το σύνολο, 17% πάνω από το ρεκόρ των 167 εκατομμυρίων δολαρίων της πρώτης δεκάδας του 2021. Με κέρδη 51,1 εκατομμυρίων δολαρίων, η Οσάκα είναι Νο 1 για τρίτη διαδοχική χρονιά και ακολουθεί η Ουίλιαμς με 41,3 εκατομμύρια δολάρια.

Η πρώτη τριάδα

Ναόμι Οσάκα

Η Οσάκα αντιμετώπισε τραυματισμούς για μεγάλο μέρος του έτους και έχασε μια σημαντική χορηγία όταν η FTX κήρυξε πτώχευση τον Νοέμβριο, μόλις οκτώ μήνες μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας τους. Αλλά το χαρτοφυλάκιό της είναι ακόμα από τα καλύτερα στον αθλητισμό – μόνο έξι μέλη της λίστας αθλητών του Forbes για το 2022 κέρδισαν περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια εκτός γηπέδων. Η Οσάκα παραμένει επίσης απασχολημένη ως επιχειρηματίας, έχοντας συνιδρύσει μια σειρά περιποίησης δέρματος, μια εταιρεία παραγωγής και μια εταιρεία ταλέντων και, από αυτόν τον μήνα, επένδυσε σε μια ομάδα pickleball.

Σιρίνα Ουίλιαμς

Δύο μήνες αφότου μετά από άρθρο στη Vogue που φαινόταν να δείχνει ότι η Ουίλιαμς αποσύρεται, η ίδια ξεκαθάρισε σε ένα συνέδριο ότι «δεν έχεο αποσυρθεί» και ότι οι πιθανότητες να επιστρέψει στο τένις είναι «πολύ υψηλές». Ακόμα κι αν το διάλειμμα αποδειχθεί όντως προσωρινό, έχει εκμεταλλευτεί το ρεπό της με μια σειρά από επικερδείς ομιλίες. Επιπλέον, είναι πολυάσχολη με διάφορες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας επενδυτικής εταιρείας και μιας νέας εταιρείας που συνίδρυσε για να πουλά προϊόντα ανακούφισης από τον πόνο. Έκανε επίσης ένα «πέρασμα» στη νέα ταινία Glass Onion: A Knives Out Mystery.

Εϊλίν Γκου

Η Γκου, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σαν Φρανσίσκο αλλά εκπροσωπεί την πατρίδα της μητέρας της, την Κίνα σε διεθνείς αγώνες, εδραίωσε την άνοδό της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου τον Φεβρουάριο, κερδίζοντας δύο χρυσά μετάλλια και ένα ασημένιο. Βέβαια, η επιτυχία της έχει επεκταθεί πολύ πέρα από τις πίστες του σκι. Η επί του παρόντος, φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, έχει μια μεγάλη λίστα χορηγών που περιλαμβάνει τις Red Bull, Therabody και Louis Vuitton, καθώς και τις κινεζικές εταιρείες Mengniu Dairy και JD.com. Ασχολείται και με το μόντελινγκ, μέσω του πρακτορείου IMG.

Τελευταία

To WE Hotels στις 10 πιο δημοφιλείς πλατφόρμες κρατήσεων ξενοδοχείων

Ανάμεσα στις 10 πιο ανταγωνιστικές πλατφόρμες κρατήσεων ξενοδοχείων παγκοσμίως συγκαταλέγεται...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ: Ενισχύουμε το επιχειρείν, δίνουμε προοπτική στην οικονομία

Δυναμικά παρούσα δίπλα σε υφιστάμενους και νέους επιχειρηματικούς πελάτες...

Cyprus Diaspora Forum (photos)

The Cyprus Diaspora Forum, founded by Paul Lambis, took...
spot_img

Don't miss out

To WE Hotels στις 10 πιο δημοφιλείς πλατφόρμες κρατήσεων ξενοδοχείων

Ανάμεσα στις 10 πιο ανταγωνιστικές πλατφόρμες κρατήσεων ξενοδοχείων παγκοσμίως συγκαταλέγεται...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ: Ενισχύουμε το επιχειρείν, δίνουμε προοπτική στην οικονομία

Δυναμικά παρούσα δίπλα σε υφιστάμενους και νέους επιχειρηματικούς πελάτες...

Cyprus Diaspora Forum (photos)

The Cyprus Diaspora Forum, founded by Paul Lambis, took...

To WE Hotels στις 10 πιο δημοφιλείς πλατφόρμες κρατήσεων ξενοδοχείων

Ανάμεσα στις 10 πιο ανταγωνιστικές πλατφόρμες κρατήσεων ξενοδοχείων παγκοσμίως συγκαταλέγεται το WE HOTELS σύμφωνα με τελευταία έρευνα ταξιδιωτών.  Το WE HOTELS έγινε σε πολύ σύντομο χρονικό...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ: Ενισχύουμε το επιχειρείν, δίνουμε προοπτική στην οικονομία

Δυναμικά παρούσα δίπλα σε υφιστάμενους και νέους επιχειρηματικούς πελάτες της δηλώνει η Τράπεζα Κύπρου, έτοιμη να τους στηρίξει στην ανάπτυξη και στην υλοποίηση των σχεδιασμών...

Cyprus Diaspora Forum (photos)

The Cyprus Diaspora Forum, founded by Paul Lambis, took place at the Parklane Resort and Spa in Limassol, Cyprus, March 6-9. The four-day B2B...
spot_img